Zielenzorg en zielenmoord. Peerke Donders en de Slavernij

De tentoonstelling Zielenzorg en zielenmoord werpt nieuw licht op het leven van de zalig verklaarde pater Peerke Donders.  Hij reisde in 1842 naar Suriname om er bekeringswerk te verrichten. Bovendien zorgde hij voor de leprozen van Batavia, aan de Coppenamerivier. In het Peerke Donders Paviljoen te Tilburg is deze tentoonstelling nog tot oktober te zien.
Op 12 januari met de bus vanaf Amsterdam Amstel
Voor wie vanuit de omgeving van Amsterdam de tentoonstelling wil bezoeken, heeft Dineke Stam, conservator van deze tentoonstelling, een speciale busreis georganiseerd. De bus vertrekt vanaf Amsterdam Amstel. Onderweg leest Noraly Beyer voor uit het brieven van Peter Donders aan zijn familie in Nederland. Daarin schreef hij ook over de slavernij. Dineke Stam zal de rondleiding verzorgen in het Paviljoen in Tilburg. Er is een heerlijke lunch, en tijd om ook nog werk van Anish Kapoor te bekijken in museum De Pont. Een goed idee en een mooi programma.  Info:  http://imhp.eu/documents/ExcursieNaarTilburgPeerkeDondersenSlavernijenDePont.pdf 
Mea Culpa
En hoe toepasselijk. Toen ik afgelopen maand in Suriname was, opende in Fort Zeelandia juist de tentoonstelling Mothership van Ken Doorson. Enorme schilderijen, waaronder het werk hieronder, met de veelzeggende titel: ‘Mea Culpa’. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *