Welkom bij Cultuursporen. Onder die naam ontwikkel ik projecten over o.a. slavernij, erfgoed, beeldvorming, de Holocaust en seksuele diversiteit. Ik verricht onderzoek, stel lesmateriaal samen, ik schrijf en ik verzorg lezingen en workshops. Op eigen initiatief of op uitnodiging.

De laatste jaren heeft het onderwerp slavernij (bijna) mijn volle aandacht en zoek ik vooral naar lokale sporen van slavernij en persoonlijke verhalen. Daarbij specialiseerde ik mij in slavernij-educatie. Recent ontwikkelde ik voor de Dag van het Kasteel op diverse buitenplaatsen programma’s rond slavernij en kolonialisme. Over deze en andere projecten lees je meer op mijn website.

Naast mijn werk als onafhankelijk onderzoeker voor Cultuursporen, werk ik als scriptiebegeleider en examinator voor de pabo van de Hogeschool van Amsterdam. Wil je mijn blogs volgen? Schrijf je dan in via ‘blog’. Voor meer informatie kun je mij natuurlijk ook bellen of mailen.

Groet! Ineke Mok

06 13240843

inekemok@cultuursporen.nl

Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen

(stoeptegelwijsheid uit Bergen)

Laatste blog:

Frederik Taunay in Haarlem

Toeval bestaat niet, toch? Want juist op de dag dat aflevering 2 van Geboeid te zien was, kregen wij, Dineke Stam en ik, Fredrik Taunay in het vizier tijdens ons onderzoek voor het boek Haarlemmers en de slavernij (2020). De familie Taunay was eigenaar van plantage Het Vertrouwen in Suriname, die in de documentaire bezocht […]