Lesboek Kind aan de Ketting – aanbod

De tentoonstelling Kind aan de Ketting: opgroeien in slavernij is weer opgebouwd. Nu in Fort 1881 te Hoek van Holland. 24 Augustus aanstaande is de opening. Bij deze tentoonstelling heb ik ooit in opdracht van NiNsee het gelijknamige lesboek gemaakt. Stapels liggen er nog in mijn kantoor en zo ook bij Dineke Stam, de gastconservator: in 2011 lieten we op eigen kosten extra boeken drukken omdat de expo toen nog van Suriname naar de Antillen zou gaan. Maar onverwachte bezuinigingen gooiden roet in het eten: de expo heeft de Antillen nooit gehaald.

Natuurlijk breng ik net zo lief het stripboek Quaco – Leven in slavernij onder de aandacht, een zeer waardige opvolger. Maar ik vind het zonde de lesboeken ongelezen in de papierbak te laten eindigen. Een deel gaat naar Fort 1881, maar er blijft genoeg over en ik wil ruimte maken op mijn werkplek. Daarom, mocht je denken: ik wil wel zo’n boek, laat het mij weten. Ze zijn een euro per stuk en ze gaan per tien, exclusief verzendkosten.

Wil je een blik werpen? Hier is een scan van de eerste druk, min de kaft (zie boven): scan kind aan de ketting, 1e dr. 2009

Ik beschik over de vierde en praktisch ongewijzigde druk uit 2011. Misschien leuk te weten dat dit boek als voorbeeld van goed erfgoedonderwijs wordt genoemd in ‘Erfgoed, onderwijs en historisch besef’ van Maria Grever & Carla van Boxtel (2014). Overigens, ook de opzet van de tentoonstelling wordt geroemd. De docentenhandleiding bij het lesboek is te downladen via www.kindaandeketting.nl

Heb je belangstelling, neem dan contact met mij op: inekemok@cultuursporen.nl

Zegt het maar voort!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *