De Terugkeer – spannend stripboek over Indonesië

Bij deze strip ontwikkelden Els Schellekens en ik de lessenserie, waarbij we experimenteerden met actieve en dramatische werkvormen. Ook nu weer blijkt drama te werken, of zoals een leerlingen het treffend zei bij de presentatie: ‘Je gaat je dan pas echt voorstellen hoe het was, dan pas leef je je echt in. Je onthoudt het ook nog beter.’

De docentenhandleiding en de werkbladen voor havo/ vwo en vmbo zijn gratis te downloaden op www.deterugkeer.nl

Het was heerlijk om in vrijheid en met ons vertrouwde ex-collega’s van de Anne Frank Stichting te mogen werken aan zo’n mooi product. En met succes. Want sinds oktober zijn inmiddels al 200.000 exemplaren door docenten geschiedenis besteld.

Met dit deel voltooiden Eric Heuvel en Ruud van de Rol hun strip-trilogie over de Tweede Wereldoorlog, een meesterlijk werk.

Leerlingen presenteren hun muurkrant.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *